Taarten & Cupcakes

Taarten en cupcakes passen bij iedere gelegenheid, zoals bij een verjaardag, geboorte, jubileum of zomaar. Veel taarten zijn rond, maar er bestaan ook vierkante en bloemvormige taarten of bijvoorbeeld een barbietaart.

De taarten en cupcakes die u op mijn website ziet zijn met de hand met fondant gemaakt. Ik werk graag met fondant omdat de kleuren mooi helder zijn. Wanneer het wenselijk is dat marsepein gebruikt wordt, is dat geen probleem.

Voor iedere taart of cupcake geldt dat deze kan worden aangepast naar eigen smaak en stijl. Een andere kleur, vulling of grootte is dan ook mogelijk. Om deze reden is elke taart of cupcake anders en dus uniek.

Op de website vindt u enkele taarten en cupcakes die ik tot nog toe heb gemaakt. Wanneer u vragen en/ of opmerkingen heeft kunt u deze via het contactformulier mededelen.

Wanneer u een unieke taart of lekkere cupcakes wilt betellen kan dit middels het bestelformulier.

Hieronder een uitleg hoe u een taart het beste kunt bewaren en invriezen.


Bewaren;

Een taart gedecoreerd met fondant of marsepein het liefst niet in de koelkast bewaren, omdat dit niet goed is voor de fondant of het marsepein.  Dit kan dan namelijk gaan “zweten” of zelfs smelten.  De beste temperatuur is zo rond de 15 graden.

Maar wanneer je bijvoorbeeld een vulling hebt met slagroom zal de taart wel in de koelkast moeten. Aan te raden is dan om de koelkast op de minst koude stand te zetten en wanneer deze eruit wordt gehaald op een zo koel mogelijke plaats te houden.


Invriezen
;
Een taart kan heel goed worden ingevroren, het kwaliteitsverlies is minimaal. Op de dag van aankoop de taart in de kartonnen doos of in een grote zak in de vriezer doen.

Wanneer je de taart nodig hebt, haal je de taart uit de vriezer en zet je deze in de doos of zak de avond ervoor in de koelkast. De taart ontdooit dan langzaam en de kans op “smelten” is dan het kleinst.

De volgende ochtend, dag van gebruik, zonder deksel of zak aan de lucht laten drogen buiten de koelkast maar op een zo koel mogelijke plaats. Zeker wanneer je bijvoorbeeld slagroom als vulling hebt.